Erop uit

Of je nu houdt van een sportieve vakantie, bezienswaardigheden wilt zien of wilt genieten van de natuur, de Provence is een ideale vakantiebestemming.

Sportief

Fervente wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Provence. Diverse fietsroutes en wandelpaden starten in de directe omgeving van Marasco.

Verder weg zijn er ook volop mogelijkheden voor:.

  • fietsen: racefiets of toerfiets, elektrisch of sportief
  • wandelen
  • MTB-tochten
  • kanoën

Natuur

De Provence heeft een zeer gevarieerd landschap van uitgestrekte bossen tot kleinschalig landschap van lavendelvelden, wijngaarden en kleine boerderijen. De bergen zijn lieflijk en niet hoog, buiten de Mont Ventoux met adembenemende vergezichten.

In de onmiddellijke omgeving bevindt zich de Gorge de la Nesque (rivierkloof), binnen korte reistijd de bergketens van de Lubéron, Dentelles de Montmirail en La Baronnie. Wat verder beginnen de voor-alpen met het natuurpark Les Ecrins.

 

Cultuur

Een dagtrip naar historische steden als Avignon en Marseille behoort ook tot de mogelijkheden. Heerlijk dwalen door kleine straatjes en natuurlijk de Pont d’Avignon oversteken om vervolgens uit te rusten op een van de schilderachtige terrasjes. 

Meer dichtbij zijn pittoreske dorpjes zoals Blauvac, Methamis, Villes-sur-Auzon of Venasque per fiets of auto bereikbaar, vaak op een heuvel gelegen met bijzondere uitzichten op de omgeving.